Vilka är Vi på Workslife

Vi är dom som vill hjälpa andra att få ett härligt arbetsliv, där vänskap, klokskap, humor och kunskap får råda, där hittar ni oss.

"NÄR MÄNSKLIGT BLIR LÖNSAMT" ÄR DÄRFÖR VÅR AMBITION OCH VÄRDEGRUND!
När mänskligt är lönsamt

Det är vi som är Workslife

Helene Lowall

Ägare och konsult

Piteå

helene.lowall@workslife.se

070-380 81 80

35 år som chef, ledare och entreprenör. 

Tidigare arbetat som extern VD inom stål, Verksamhetschef inom en rad branscher, även  Area manager på utbildningsföretag, Konsultchef, Kärriärcoach, Områdeschef för staten och Senior rekryteringskonsult som några exempel.

Delaktig i uppstart av 4 olika rekryteringsbyråer, genomfört 1000-tals intervjuer genom åren och har utvecklat många verksamheter och bolag med chefen som verktyg.

Blev 2017 utsedd till årets mentor i Norrbotten av Almi och nyföretagarcentrum.

Bygger och renoverar hus som hobby .

Allt började 1977

Moa
Löwinger

Adaptive Assistant

Karlskrona

Föräldraledig

Moa som har ett förflutet inom serviceyrket och som under perioder axlat rollen som butikschef kommer att ansvara för system- och kandidatuppföljning. Att göra kunden/kollegorna nöjd är en självklarhet för vår Moa!

Vi har tron på vissa saker som genomsyrar vårt företag
Våra 12 klokskaper!

Allt började 1977
allt har en början

Allt började 1977...

Jag var bara 10 år när jag strosade med nyfikna ögon genom vår tomma lilla by Tällträsk i det innersta av norrbotten , byn där vår gemensamma släktstuga fanns. Jag fantiserade om hur det sett ut när alla bodde och levde där. När affären var en affär och jordbruket fyllt av djur och liv fungerade och jag tänkte på alla barn som lekt och bott där. Så funderade den lilla flickan och hon tänkte på att byn borde få mer liv, "jag borde ge den mer liv när jag blir stor" ja så grunnade jag rätt sorglöst i min övertygande positiva framtidstro. Husen som hade börjat förfalla, de vackra fina fasaderna som tidens tand år för år gnagt ner stod nu där  nakna, flagnade och skamsna med sin forna glans som bara kunde anas i detaljerna. Jag började drömma om hur jag skulle äga en affär i det lilla röda huset i korsningen, köpa de fallfärdiga, renovera dem till fulländning och sen ge dem tillbaka till de som inte hade det lika bra som jag. Människor skulle få husrum och jobb, för i den lilla byn skulle jag också starta upp skola och kanske en liten fabrik så alla som kom skulle ha ett jobb ett hus och ett hem och vi skulle alla leva lyckliga i hundrade år. Ingen skulle sakna nått. Jag skulle på mitt lilla 10-årsvis rädda världen!
Det jag sedan gjorde var att starta företag, naturligtvis blev det först en liten butik, jag jobbade hårt, jag misslyckades men kom igen och igen och började tillsist bygga organisationer och team. Team som i och för sig blev lyckliga för en stund, men hela människors liv kunde jag naturligtvis aldrig "fixa". Men det jag fick med mig från mitt 10-åriga hjärta var att stötta och dela med mig till andra och sen se dem ordna sina egna liv på sitt allra bästa sätt. Jag kunde kratta manegen men resten skulle var och en ändå komma att förvalta. Så genom åren har det naturligtvis blivit en hel del renoveringar av arbetsrelationer, företag och en himla massa hus. För allt går bygga upp igen, tack vare envisheten hos en liten tjej och livserfarenheten hos en kvinna. Och drömmen, ja den lever kvar än, i att på nått sätt bygga en lika värd för alla oavsett var du kommer ifrån och vad du fick med dig. Jag kan naturligtvis inte göra allt, men jag kan göra något. Där i finns mitt engagemang, mitt driv och det sinar aldrig!

Helene Lowall grundare av Workslife

Allt började 1977
workslife

Varför Workslife...

Jag trivs som bäst när jag får tillhöra ett lag, bortsett från sportsammanhang då vill säga, som inte intresserar mig alls :)

I början av mitt liv var jag en blyg person som gärna höll mig i bakgrunden och trivdes där, men med tiden vågade jag mer och upptäckte tjusningen med att tillhöra ett större sammanhang. När jag var redo för arbetslivet fick jag förmånen att komma rakt in en värld där jag under många år jobbade med att utveckla och stärka det team jag tillhörde, då fick jag upp ögonen på tjusningen med att jobba med olika människor där vi tillsammans når så mycket längre än vad man gör på egen hand.

Det har sedan dess varit viktigt för mig och jag älskar att omge mig med människor som ger mig energi och utrymme att utvecklas. Att våga prova nytt för att bli bättre trots att det kanske blir fel, vilket man vågar om man jobbar i det så snyggt kallade ”organisation med högt i tak”. Först gången jag på riktigt prövade på detta var när jag fick förmånen att jobba för Helene Lowall, där det var på det sättet, inte bara en klyscha som sägs när man presenterar sitt företag för att verka attraktiv som arbetsgivare. Högt i tak innebär för mig att man också pratar lågt, utan att vara dömande, det är ok med en sämre dag. Det är viktigt att bli sedd och accepterad. Men mest av allt, när man tillåts att ha roligt på arbetsplatsen, så presterar man så mycket bättre, blir mer kreativ och slipper söndagsångesten inför en ny arbetsvecka. Man blir helt enkelt mer effektiv.

Det är nu den tredje gången (gillt?) jag jobbar med Helene och har tidigare fått se hennes ledarskap förändra och stärka organisationer. Jag ser fram mot att få vara med från start på vår resa med Workslife och bygga upp en arbetsplats där vi tror på det vi gör och vågar stå för våra visioner, där vi på riktigt lever som vi lär - min övertygelse är att mänskligt blir lönsamt.

Jag brinner för att få människor och organisationer att utvecklas och må bra. Tillsammans gör vi skillnad!

Maria Berglund, First Adaptive Assistent

Allt började 1977
workslife

Därför Workslife...

Att utvecklas och få möjligheten att utveckla andra lockade mig till Workslife. Att se ett välmående ledarskap som en väg till en bättre arbetsplats och möta kandidaterna som hittar sina favorittjänst gör jobbet som Adaptive assistent på Workslife så givande.

Moa Löwinger Adaptive Assistant